Voor werkgevers

Als werkgever heb je te maken met mantelzorgers binnen je organisatie. Je kunt wel advies gebruiken hoe je hierin kunt ondersteunen.

Werkgever-mantelzorg.1
Gemiddeld één op de vier werknemers is mantelzorger

en combineert werk met zorgtaken. Vaak heeft men moeite met het bewaken van de balans tussen werk en privé.  Als de zorg te zwaar wordt, ligt overbelasting op de loer en zal het ziekteverzuim toenemen. Vaak vinden mantelzorgers het moeilijk om de mantelzorgsituatie bespreekbaar te maken en weten ze niet waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Als werkgever kan je tegen vragen aan lopen

9

Hoe ga je om met werknemers die hun baan combineren met intensieve zorgtaken?

9

Merk je dat deze mantelzorgers hulp nodig hebben om ook een goede werknemer te kunnen zijn?

Wanneer je de mantelzorger ondersteunt in hun zorgtaak, behoud je betrokken werknemers en kun je uitval voorkomen.

Wat kan ik voor je organisatie betekenen?

$

Individuele begeleiding aan de werkende mantelzorger; ik ga met ze in gesprek om hun situatie in kaart te brengen en indien nodig bied ik ondersteuning bij hun zorgtaken.

$

Begeleiding van jou en je werknemer in het combineren van het werk en mantelzorg zodat er een betere balans ontstaat tussen werk en privé.

$

Mogelijkheid tot een mantelzorgspreekuur binnen je organisatie.

Uiteraard is het ook mogelijk om de mantelzorger rechtstreeks met mij in contact te brengen.

Hoe ik werk

Elke situatie van een mantelzorger is anders. Je kunt mij telefonisch bereiken of via email.
Afhankelijk van de vraag, kan ik je direct verder helpen.

werkgever-mantelzorg.2

1. Telefonisch contact

Tijdens het eerste telefonische contact bespreken we de situatie en kijken we of ik eventueel iets zou kunnen betekenen.

2. Intakegesprek

Nadat we elkaar (telefonisch) hebben gesproken, kom ik graag bij je langs voor een intakegesprek (1 – 1,5 uur). Hierbij maken we de situatie inzichtelijk.  De aandachtsgebieden rondom zorg, wonen, welzijn, werk en inkomen komen aan bod. We bespreken de (knel)punten en maken een plan van aanpak met hierin de afspraken die ik kan oppakken.

3. Samenwerking

Gedurende het proces blijf ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verloop. Ik vind het belangrijk dat iemand zelf de regie behoudt en de gewenste ondersteuning bepaalt. Zijn er zaken waar je tegenaan loopt dan ben ik er voor je om dit samen te bespreken.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via 06-55724050 of via onderstaand contactformulier.

3 + 1 =