Mieke-van-Bussel.6

Mieke van Bussel

Over mij

Meer zorgen voor en minder zorgen om 

Mieke-van-Bussel

Ik ben Mieke van Bussel

Mijn naam is Mieke van Bussel. Geboren en getogen in Brabant, woon ik alweer 15 jaar in het mooie ’s-Hertogenbosch. Samen met mijn vriend en dochter heb ik een fijn thuis. Ik ben graag bezig met interieur en ik hou van gezelligheid in huis. Maar ik ga er ook graag op uit! Shoppen of lekker een hapje eten. Soms gewoon wandelen en als ik in een lekkere flow zit zelfs hardlopen.

Terugkijkend op mijn kinderjaren, zie ik dat de basis voor het werken in de zorg al vroeg was gelegd. Mijn moeder zorgde altijd voor haar gehandicapte zus. Voor ons was dat heel normaal, mijn tante hoorde echt bij ons gezin.

Inmiddels heb ik 25 jaar ervaring in de zorg, waarvan de laatste 15 jaar als psychiatrisch verpleegkundige in de verslavingszorg. Ik heb altijd met plezier gewerkt en toch… de impact op het leven van mijn cliënten was maar minimaal.

Ik haalde de meeste voldoening uit de regeltaken rondom de zorg. Indicaties aanvragen, passende zorg en begeleiding regelen voor mijn cliënten, dat vond ik leuk. Dat uitzoekwerk, het navragen, bellen en onderzoeken om zorg te faciliteren, daar krijg ik energie van. Contact leggen gaat me makkelijk af en dat persoonlijke contact vind ik echt belangrijk in mijn werk. Daarom besloot ik om mijn weg te vervolgen als zelfstandig mantelzorgmakelaar. Ik ken het zorglandschap goed en ik weet de kortste weg langs gemeentelijke instanties, zorgverleners en verzekeraars.

Vanuit een basis van vertrouwen, kunnen we samenwerken om de zorg zo goed mogelijk in te richten.

Mieke-van-Bussel.5

Ik ben eerlijk en transparant, maar ook een tikkeltje – of eigenlijk gewoon heel erg – ongeduldig. Dat laatste is een lastige eigenschap, maar het heeft me ook veel gebracht. Ongeduld maakt me doelgericht en vastberaden. Lukt het niet linksom, dan ga ik rechtsom. Ik blijf denken in mogelijkheden.

Als gecertificeerd mantelzorgmakelaar sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister en ben ik lid van de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM).

Wil jij weten hoe ik voor jou de last kan verlichten?
Neem gerust contact met me op, dan drinken we een kop koffie!

6 + 6 =